Afskaf dødsskatten


Det er svært at forestille sig noget mere amoralsk end at beskatte døde familiemedlemmer. Alligevel har vi i dag en arveafgift, der tager penge fra familierne, når de er midt i bekymring og sorg. Er det din bror eller søster, som du arver fra, så tager statskassen endnu flere penge fra familien – fordi skat ikke betegner søskende som nærmeste familie.


Jeg mener, at arveafgiften skal afskaffes helt – og hurtigst muligt. Det kan ikke være rigtigt, at har man sparet op hele livet, kan man ikke kan få lov at give hele sin opsparing videre til sit barn, uden af staten skal tage en del.

 

Ligesom arveafgiften er skatten på generationsskifte i virksomheder dybt urimelig, men den er også skadelig for de mange familieejede virksomheder i vores område. Med skatten på generationsskifte skader vi dygtige virksomheder, som skaber lokale arbejdspladser, og som i tilfælde af generationsskifte kan være tvunget til at fjerne penge fra produktion, vækst og udvikling for at aflevere dem til statskassen.

 

Jeg vil fjerne skatten på arv og generationsskifte, og vi konservative har fremlagt en klar og finansieret plan for, hvordan vi vil gøre det.

Læs mere her:

https://konservative.dk/skatteplan/