Jeg lover ikke guld – men grønne skove


Der er intet så forpligtende som ansvaret over for vores børn og børnebørn. De har fortjent at vokse op i et Danmark i naturlig balance, hvor frisk luft og rent vand i hanen er en selvfølge.


Vi har et smukt land. Men det er ikke en selvfølge, at vi også har det i fremtiden.


Skal vi give et grønnere Danmark videre til de næste generationer, må vi ikke lade stå til. Vi skal værne om den natur, vi har fået af vores forfædre. Vi kan ikke gøre det om.

 

Klimaet kræver handling. Krigen i Ukraine har indiskutabelt bevist, at vi skal gøre os uafhængige af lande, der bevidst modarbejder demokratiske værdier. Og på hjemfronten kaster de galoperende varmeregninger danskerne ned i et økonomisk hul.

 

I Herning og Ikast-Brande kommuner står det skidt til med energimærkerne af parcel -, række – og stuehuse og det resulterer i, at vi fyrer for gråspurvene, i stedet for at holde varmen inde i vores huse.

 

Det koster unødige penge, men er også er til skade for klimaet.

 

I Herning kommune har 54 procent af vores boliger et dårligere energimærke end klasse D. Ikast-Brande kommune har en lidt højere andel nemlig 56% med et energimærke, der er D eller derunder. Der er altså en stor andel, som har potentiale for at forbedre deres energimærke og som nu med vores forslag kan få en grøn boligbelønning.

 

En effektiv måde at hjælpe til at slå flere fluer med ét smæk er, hvis endnu flere danskere energirenoverer deres huse. Men det er både dyrt og besværligt.

 

Det Konservative Folkeparti foreslår en kontant, grøn boligbelønning, der skal øge incitamentet til at gå den ekstra mil for den grønne omstilling. Den grønne boligbelønning vil foregå på den måde, at borgerne får en kontant præmie for at hæve deres boligs energimærke. Et beløb, der vil variere mellem 10.000 og 60.000 kr. alt efter, hvor mange energimærker boligen hæves med.

 

Forslaget har et potentiale til at reducere CO2 udledningen med 0,6 mio. ton årligt.

 

Vi har brug for at give boligejerne et skub i den rigtige retning. Selvom det godt kan svare sig at energirenovere, er der mange, der ikke gør det. Vi tror på at vores ordning kan skubbe på i den rigtige retning. Samtidig vil vi skabe anledning til, at boligejere som alligevel gerne vil renovere, også tænker på at energiforbedre deres bolig, når de nu alligevel er i gang.

 

Forslaget er for øvrigt fuldt finansieret af vores skatteplan.